joi, noiembrie 19

INFO -TIME 2008-2009


Revista a obţinut anii trecuţi următoarele rezultate la Concursul Judeţean de reviste şcolare:
Anul 2008 – 2009 – Premiul I – faza judeteana si laureata la faza nationala (http://www.infotime.home.ro)
Anul 2007 – 2008 – Premiul I
Anul 2006 – 2007 – Premiul I
Anul 2005 – 2006 – Premiul I

Revista “ INFO – TIME” a Colegiului Tehnic “Danubiana” Roman. A aparut in 2005 din dorinţa profesorilor catedrei de Tehnologia Informaţiei şi Comunicării pentru a completa informaţiile elevilor în domeniul cunoaşterii calculatorului, dar mai ales din cerinţa elevilor de a fi la curent cu transformările societăţii internaţionale din ultimii ani, dezvoltarea şi răspândirea informaticii, pătrunderea elementelor moderne de comunicaţii şi tehnologii informatice în ţara noastră ceea ce impune o pregătire diversificată a lor în acest domeniu.


Revista INFO-TIME are ca obiective :
- sporirea interesului tuturor elevilor faţă de cunoaşterea asistată de calculator, cumunicare şi informaţie;
- educarea elevilor pentru dobândirea de noi cunoştinţe de utilizare a programelor de calculator înafara programei şcolare şi realizarea unor produse utilizabile;
- stârnească curiozitatea faţă de noile tehnologii, imaginaţia şi îndrăzneala în dezvoltarea deprinderilor moderne de utilizator, adică pregătirea elevilor astfel încât să poată beneficia de lumea calculatoarelor, respectiv să poată folosi avantajele ştiinţei calculatorului.
- înţelegerea de catre elevi a conexiunilor dintre tehnologia informaţiei/ utilizarea calculatorului şi societate şi să fie capabili să se adapteze dinamicii schimbărilor determinate de aceste conexiuni .

Colectivul de redacţie este format din 4 elevi si 1 profesor. Articolele sunt culese si redactate de elevi iar tehnoredactarea s-a facut numai pe baza ideilor elevilor.



Revista prezintă cele mai noi şi de interes informaţii din Software, Hardware, Internetul pas cu pas, Securitate , Noutati şi Noi frontiere în sfera cunoaşterii. Continuă cu rubricile Profesorul te învaţă… şi Elevul vrea să ştie …, cuprinzând articole cu mici lecţii solicitate de elevi despre vechi şi noi limbaje de programare necesare realizării unor lucruri utile pe Internet.
Revista va apare de 3 ori pe an şcolar cu realizarea unui supliment ce va conţine cursuri de utilizare avansata a Internetului, Php, Prelucrarea avansata a imaginilor si Proiectarea paginilor web.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu