miercuri, noiembrie 18

Bursa Cipru

In perioada 30 mai – 6 iunie 2008 am fost invitata de Universitatea Intercollege din Cipru prin bunavointa d-lui professor Gregory Makrides sa particip ca trainer la un curs de formare profesionala in orasul Nicosia – Cipru, curs din baza de date Socrates, intitulat EDIPED - EUROPEAN DIGITAL PORTFOLIO FOR EDUCATORS.
        Daca in februarie participam ca si cursant la acest tip de curs in urma unei burse Socrates acum am avut posibilitatea sa ajut colegii din Finlanda, Olanda, Spania, Germania, Cipru, Romania sa realizeze propriul lor portofoliu digital, sa introduc cursantii in filosofia dezvoltarii unui portofoliu digital, in teoria metodelor de autoevaluare pentru promovarea propriei carieri si sa realizez impreuna cu ceilalti traineri evaluarea lor.
     In cadrul cursului am avut de prezentat metode de realizare a portofoliului pe baza competentelor si propriul portofoliu realizat ca si cursant in Spania, de fapt cel care a determinat profesorii coordonatori, Gregory Makrides ( Cipru) si Helmuth Loidt ( Austria) sa ma invite ca trainer la acest curs.
Profesorii cursanti au dobandit experienta in evidentierea dezvoltarii profesionale si au realizat portofolii interesante si au participat activ. Dupa parerea coordonatorilor a fost una din cele mai bune grupe de cursanti, iar cei romani au fost inca o data cei mai buni, dovada a unui invatamant romanesc de calitate si mai ales dovada calitatii celor care predau in sistemul romanesc.
Am colaborat bine cu cursantii din toate tarile si am oferit sprijin lingvistic pentru cursantii din tarile europene si pentru trainerii din Cipru care au dorit sa cunoasca cat mai multe expresii in limba romana.
       Consider cã atât pentru mine cât si pentru celelalte cadre didactice participante, cursul a reprezentat un nou pas în cunoasterea unor noi sisteme de învãtare, noi metode de predare întâlnite în vizitele fãcute la scolile din împrejurimi si ,nu în ultimul rând, o dezvoltare europeanã a dimensiunii profesionale a fiecãrui cadru didactic prin schimbul de experientã si idei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu