miercuri, noiembrie 18

Bursa Grundtvig- Murcia-Spania

In perioada 21-28 februarie 2008 am participat la un curs de formare profesionala in orasul Murcia- Spania, curs intitulat EDIPED - EUROPEAN DIGITAL PORTFOLIO FOR EDUCATORS.

La curs au participat cadre didactice din Romania, Italia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Finlanda.
Acest curs introduce educatorii in filosofia dezvoltarii unui portofoliu digital, in teoria metodelor de autoevaluare pentru promovarea propriei carieri. Profesorii cursanti au dobandit experienta in evidentierea dezvoltarii profesionale si la sfarsitul cursului ei au avut primul portofoliu digital, vizibil de toti profesorii si cei interesati din toata lume. Fiecare participant a primit manualele de utilizare a softului ediped . Ne-am adus fiecare cursant toate materialele legate de dezvoltarea noastra profesionala, diplome, cursuri efectuate, stagii de formare , materiale legate ce activitatea noastra in scoala si activitatea extracurriculara, proiectele initiate si rezultatele obtinute.
        Institutia coordonatoare a cursului a fost Intercollege Cipru, având ca atributii coordonarea unor proiecte de perfectionare si îndrumare a cadrelor didactice din intreaga Europa , familiarizarea cu noi tehnici de lucru, implementarea mijloacelor IT în educatie, initierea unor parteneriate nationale si internationale prin organizarea de întâlniri si cursuri.
       Pe parcursul stagiului s-au prezentat diferite particularitãti ale sistemului scolar din tarile participante, compararea curricumului national al acestor tari, discutii cu directorii si profesorii scolilor din împrejurimi. In vizitele efectuate la scolile din împrejurimi, cadrele didactice participante la curs au putut vedea si un liceu cu profil alimentar. M- a impresionat organizarea laboratoarelor de pregatire a hranei, modalitatile de intrare securizate, serviciiile oferite de cantina, pregatirea elevilor pentru a ajunge buni ospatari si mai ales expozitia de produse obtinute in scoala si valorificate de elevi nu numai in cadrul scolii.
        Activitatea de formare s-a desfasurat cu ajutorul lectiilor interactive, prezentare de materiale video, prin folosirea cabinetelor media si a PC-urilor.
In urma activitatii desfasurate la acest curs portofoliul digital realizat de mine va fi model pentru celelalte serii de cursanti iar eu am fost cooptata de coordonatortul cursului Gregory Mackrides sa particip pe viitor ca trainer la acest curs.
        De asemenea prin programul de diseminare a cunostintelor si a materialelor dobandite se va realiza in randul colegilor din scoala si din zona o imbunatatire a calitatii portofoliului personal si o continua dezvoltare a lui, putand fi folosit si pentru realizarea portofoliului personal al elevilor.

Un comentariu:

  1. cum se poate participa la un astfel de curs international? care ar fi pasii de urmat?

    RăspundețiȘtergere