duminică, septembrie 29

Proiect Comenius multilateral LE-MATH Learning Mathematics through new communication factors 

                                                  2012-2013

Parteneri: CYPRUS MATHEMATICAL SOCIETY, 
THALES FOUNDATION- CYPRUS, 
Charles University-Praga, 
HIGHER SCHOOL OF INSURANCE AND FINANCE-Bulgaria, 
Lyckeskolan – Kinna-Suedia, 
Centro de atención educative LEOLAB- Zaragoza-Spania,
 Junior Mathematical Society Miskolc-Ungaria,
 EUROPEAN OFFICE CYPRUS, 
Collège Saint-Charles-Franta, 
National Technical University Athens. 


Mulți elevi susțin că matematica este de multe ori abstractă și, prin urmare, mai puţin abordabilă, astfel încât această propunere încearcă să dezvolte o metodă complet diferită și nouă a învățării matematicii prin comunicare. Scopul acestui proiect este dezvoltarea unei metodologii în predare și învățare a matematicii, prin crearea a două instrumente principale, care pot fi utilizate de către profesori. Metodele vor fi create în așa fel, încât sa fie utilizate de către cadrele didactice care predau elevilor de vârstă cuprinsă între 9 şi 18 ani. A. MATHeatre: Predarea și învățarea matematicii prin activități culturale B. MATH-Factor: Predarea și învățarea matematicii prin intermediul activităților de comunicare Activitățile proiectului vor fi la nivelul standardelor Educație și formare 2020, deoarece va ţine cont de stimularea creativității și inovării în rândul tinerilor. Se promovează cooperarea europeană în școli din zona Europei, tinand cont de standardele de performanţă şi competențele cheie pentru matematică. OBIECTIVE:
1. Încurajarea utilizarii optime a rezultatelor, produselor și proceselor inovatoare și a schimbului de bune practici în domeniile reglementate de programul de învățare continuă, în vederea îmbunătățirii calității educației și formării profesionale.
2. Dobandirea de către elevi a unor aptitudini și competențe necesare pentru dezvoltarea lor personală, pentru activitatea lor profesională viitoare și pentru o cetățenie europeană activă.
3. Imbunătățirea calităţii învăţării și creşterea parteneriatelor între școli din diferite state membre, astfel încât să implice cel puțin 3 milioane de elevi în activități educaționale comune pe durata programului. Noile metode de comunicare matematică și stimulare pentru participarea la evenimente de tip concurs pentru matematica Teatru și pentru matematica Factor va oferi un motiv pentru cooperarea între școli și profesori și va sprijini mobilitatea elevilor la evenimentele europene în domeniul matematicii şi comunicării.
4. Îmbogăţirea abordărilor pedagogice și a managementului școlar.
Cele mai noi metode vor contribui la consolidarea abordărilor pedagogice in predarea matematicii. Prin cursul de formare oferit pe platformă, profesorii din întreaga Europă vor putea să aibă instrumentele necesare și de formare profesională, în scopul de a aplica metode noi în clasă și în școlile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu