duminică, septembrie 29

EUROPE DEFINES UNITY AND DIVERSITY IN FOOD CULTURE
 Proiect Leonardo da Vinci
Parteneriat
2012 - 2013


Școli partenere:
·        Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız Teknik ve Meslek Lisesi – Kayseri – Turcia
·        Zespół Szkół im.T.Kościuszki w Wysokiej – Łańcut – Polonia
·        Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir"  Suceava – România
·        Colegiul Național "Calistrat Hogaș" Piatra- Neamț - România

Scopul principal al proiectului este de a observa diferențele și bunele practici în domeniul serviciilor alimentare în statele membre ale UE și adaptarea lor în cadrul instituțiilor si al famillilor din care provin. Alt obiectiv vizează compararea culturii, a istoriei si a civilizatiei fiecarei tari, a deosebirilor si a similaritatilor in cultura culinara si intelegerea lor in context european. În plus, proiectul îşi propune ca studenții să-şi dezvolte conștiința apartenetei europene, să sprijine creativitatea, spiritul antreprenorial și al competitivității, să contribuie la învățarea limbilor străine și la incurajarea diversitatii lingvistice, să ducă la optimizarea procesului instructiv-educativ şi la creșterea șanselor de angajare a elevilor, la formarea unei culturi alimentare bazate pe noile provocari mondiale și la stimularea interacțiunii prin intermediul utilizarea tehnologiilor informaționale. În timpul vizitelor la școlile partenere vor fi vizitate companii și întreprinderi în domeniu.

Pentru elevi, obiectivele concrete ale parteneriatului sunt:
Ø Creşterea abilităţilor de comunicare într-o limbă straină și a competențelor de utilizare avansată a calculatorului,
Ø Consolidarea conștiinței şi a cetățeniei europene,
Ø Formarea unui portofoliu de competențe utile elevilor care vor lucra în domeniul serviciilor alimentare,
Ø Cunoaşterea nevoilor pieței forței de muncă europene,
Ø Adaptarea la concurența globală pe piața muncii,

Ø Creşterea toleranţei și a respectului față de alte culturi și moduri de viață. 

PRODUSE  FINALE
Nr.crt.
Deschiderea activității
PRODUSE  FINALE
1
09/2012
 Site-ul web al proiectului.
2
11/2012
 Un blog cu rețete ilustrate ( școlile vor posta de doua ori pe lună).

3
01/2013
 Un ziar virtual cu activitățile de proiect și cu rezultatele  obținute. Seminarii despre mâncare tradițională, nutriție, industrie alimentară și știință.
 Carte de bucate electronică  cu rețete ilustrate și filmate.

4
03/2013
 Proiecte didactice vizând activitățile profesorilor și elevilor .
5
06/2014
 Un DVD final cu toate materialele dezvoltate pe parcursul parteneriatului. Raportul final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu