sâmbătă, septembrie 25

SPICE- a doua intalnire


In perioada 17-19 septembrie 2010 profesori şi experţi în domeniul educaţiei din 16 tari participante s-au întâlnit pentru a doua oară pentru a discuta şi analiza practicilor pedagogice inovatoare în matematică, ştiinţe şi tehnologie la proiectul SPICE.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Lisabona, experţii şi profesorii au lucrat la definirea modalităţii de testare in clasa a exemplelor de bune practici care au fost selectate în cadrul reuniunii anterioare de la Bruxelles. În timp ce experţii ştiinţele educaţiei au discutat criteriile de evaluare, profesorii lucrand în grupuri mici, concentrându-se asupra unei iniţiative specifice.

Profesorii participanţi se pregătesc în prezent pe scară largă pentru aplicareaacestor exemple de buna practica la clase, ca după această întâlnire doilea vor discuta reciproc cu privire la punerea în aplicare a acestora, folosind platforma educationala Moodle.

Aceste bune practici vor fi testate în şcoli din întreaga Europă din ianuarie 2011 până în aprilie 2011. Rezultatele vor fi analizate şi partajate în viitoarele reuniuni SPICE, la scoala de vara din vara viitoare de la Praga.

SPICE este realizat de către European Schoolnet (EUN), împreună cu Direcção Geral de Inovação e Desenvo (DGIDC) din Portugalia şi Dum sluzeb MSMT zahranicnich din Republica Cehă. SPICE este finanţat în cadrul Comisiei Europene Programul de învăţare continuă (DG Educaţie şi Cultură).

Pentru informaţii suplimentare:

http://www.xplora.org/ww/en/pub/xplora/spice.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu