joi, septembrie 2

BURSA COMENIUS - Katerini - GRECIA



In perioada 22-29 August, am participat la o Mobilitate individuala Comenius in Katerini-Grecia cu tema: MOODLE AND WIKI FOR DEVELOPING DIDACTICAL MATERIAL (Moodle si Wiki pentru realizarea materialelor didactice), la care au participat profesori din Romania, Grecia, Italia, Portugalia, Franta, Spania.
Optiunea pentru participarea la acest curs de instalare si utilizare a platformei Moodle am facut-o in urma observarii sistematice a activitatii elevilor, care invata cel mai bine atunci cand interactioneaza cu materialul de invatare, concep materiale noi pentru altii si comunica cu alti elevi despre ce au lucrat. Pentru profesori, platforma Moodle ofera o varietate de resurse educationale si propuneri de activitati interactive. Am considerat ca accesarea unei astfel de platforme ar reprezenta o alternativa la platforma educationala “AEL Educational” in utilizarea careia s-au intampinat o serie de dificultati in unitatile scolare si care nu poate fi accesata de elevi de acasa.
Prin participarea la aceasta bursa individuala mi-am imbunatatit cunostintele si dezvoltat aptitudinile practice despre utilizarea platformelor educationale si beneficiile pe care acestea le aduc in procesul instructive-educativ, realizarea de lectii interactive, identificarea nevoilor concrete de formare ale elevilor in domeniul invatamantului la distanta, stimularea elevilor pentru a se implica in parteneriate europene prin intermediul accesarii unor astfel de platforme, dezvoltarea componentei interculturale a educatiei, tinand cont ca majoritatea universitatilor au o platforma online pe care sunt prezentate cursurile studentilor, programarea examenelor si notele obtinute la examene.
Moodle este un sistem de management al cursurilor (Course Management System–CMS), un pachet software creat pentru a ajuta profesorii sa realizeze cursuri online de calitate si sa coordoneze rezultatele celor ce invata. Moodle este o platforma gratuita, usor de utilizat, cu un numar mare de utilizatori.
De aasemenea am instalat o platforma educationala a scolii pe care o puteti vizualiza la adresa: http://www.courses.ilive.ro/ . Pe platforma vor fi afisate cursurile optionale care se vor derula anul acesta in scoala.
Cursul a reprezentat o oportunitate în plus de a schimba experienţe şi bune practici cu profesori din alte ţări europene şi poate fi oricând o modalitate de perfecţionare şi pentru alte cadre didactice din judeţ, el făcând parte din cadrul programului Lifelong Learning, finanţat de Comisia Europeană, prin Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale si Programul Operational Comenius in baza proiectului „Schema de sustinere complementara a mobilitatii europene a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar –finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Un comentariu: