miercuri, decembrie 16

Proiect European NANOYOU








NANOU YOU (Nano pentru Tineret) este un proiect finantat de al 7-lea Program-cadru al Comisiei Europene, care are ca scop cresterea intelegerii tinerilor in stiintelor nanotehnologiilor (NT) şi angajarea lor într-un dialog cu privire la aspectele sale etice, juridice şi sociale (ELSA) .

PARTENERI : European School Net
Barcelona Science Park
Centre de Culture Scientifique, Technique & Industrielle Grenoble
Centre for Social Innovation
Interdisciplinarity Nanoscience Center
Nanoscience Centre - University of Cambridge
ORT Israel

NANOYOU va avea un program foarte puternic in şcoală pe domeniul anotehnologiilor (SNT), destinată elevilor cu vârste între 11-18, care vor fi complet adaptate la nevoile lor educaţionale.

NANOYOU va oferi profesorilor truse pentru diferite grupe de varste si de asemenea pentru diferite subiecte. Vor fi disponibile pentru toate cadrele didactice interesate cu privire la organizarea de activităţi educaţionale în şcolile lor, si va include materiale de fond, literatura si studii de caz specifice legate de conţinutul şi ateliere de lucru dezvoltat în cadrul Nanoyou.
Programul şcolii se va axa pe trei sub-domenii de activitate:tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), energie şi mediu Resursele materiale de instruire vor fi disponibile pentru educatori, precum si portalul web în cazul în care studenţii vor putea să participe activ în cadrul dialogurilor virtuale, experimente şi jocuri.
Programul NANOYOU din şcoală va fi implementat în două etape, una mai întâi cu şcolile pilot selectate prin intermediul unui apel deschis (începând cu ianuarie 2010), precum şi un al doilea deschis tuturor scolilor interesate.
Acest program va incepe in Ianuarie 2010 si va avea ca scop participarea impreuna cu La cite des Science et de l'Industrie din Paris si a Centrului de Cultura Industriala din Grenoble.


NANOYOU va invita tineri de diferite varste sa participe la ateliere de lucru, cum ar fi o activitate de zi cu zi in mediul in care se vor identifica si de a face fotografii legate de diferite experiente cu ajutorul Tehnologiiilor Informatiei si Comunicarii. Un alt atelier va permite discutii si dezbateri privind viitorul nanotehnologiilor si nanostiintelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu