EUROPE DEFINES UNITY AND DIVERSITY IN FOOD
CULTURE
Proiect Leonardo da Vinci
Parteneriat
2012 - 2013
2012 - 2013
Școli
partenere:
·
Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız
Teknik ve Meslek Lisesi – Kayseri – Turcia
·
Zespół Szkół im.T.Kościuszki w
Wysokiej – Łańcut – Polonia
·
Colegiul Economic "Dimitrie
Cantemir" Suceava – România
·
Colegiul Național "Calistrat
Hogaș" Piatra- Neamț - România
Scopul principal al proiectului este de a observa
diferențele și bunele practici în domeniul serviciilor alimentare în statele
membre ale UE și adaptarea lor în cadrul instituțiilor si al famillilor din
care provin. Alt obiectiv vizează compararea culturii, a istoriei si a
civilizatiei fiecarei tari, a deosebirilor si a similaritatilor in cultura
culinara si intelegerea lor in context european. În plus, proiectul îşi propune
ca studenții să-şi dezvolte conștiința apartenetei europene, să sprijine
creativitatea, spiritul antreprenorial și al competitivității, să contribuie la
învățarea limbilor străine și la incurajarea diversitatii lingvistice, să ducă
la optimizarea procesului instructiv-educativ şi la creșterea șanselor de
angajare a elevilor, la formarea unei culturi alimentare bazate pe noile
provocari mondiale și la stimularea interacțiunii prin intermediul utilizarea tehnologiilor
informaționale. În timpul vizitelor la școlile partenere vor fi vizitate
companii și întreprinderi în domeniu.
Pentru
elevi, obiectivele concrete ale parteneriatului sunt:
Ø Creşterea abilităţilor
de comunicare într-o limbă straină și a competențelor de utilizare avansată a
calculatorului,
Ø Consolidarea
conștiinței şi a cetățeniei europene,
Ø Formarea
unui portofoliu de competențe utile elevilor care vor lucra în domeniul serviciilor
alimentare,
Ø Cunoaşterea
nevoilor pieței forței de muncă europene,
Ø Adaptarea
la concurența globală pe piața muncii,
Ø Creşterea toleranţei și
a respectului față de alte culturi și moduri de viață.
PRODUSE FINALE
Nr.crt.
|
Deschiderea activității
|
PRODUSE FINALE
|
1
|
09/2012
|
Site-ul web al proiectului.
|
2
|
11/2012
|
Un blog cu rețete ilustrate ( școlile
vor posta de doua ori pe lună).
|
3
|
01/2013
|
Un ziar virtual cu activitățile de
proiect și cu rezultatele obținute. Seminarii
despre mâncare tradițională, nutriție, industrie alimentară și știință.
Carte de bucate electronică cu rețete ilustrate și filmate.
|
4
|
03/2013
|
Proiecte didactice vizând
activitățile profesorilor și elevilor .
|
5
|
06/2014
|
Un DVD final cu toate materialele dezvoltate
pe parcursul parteneriatului. Raportul final.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu